Изграждат нов мост край Калояново

Ново мостово съоръжение ще бъде изградено между гара Калояново и село Калояново. Това се случва благодарение на общите усилия на кметът на общината Младен Кичев, областният управител Зюмбилев и АПИ.

Проектът е на стойност 1,43 млн. лева без ДДС, а срокът за подаване на оферти е 28 февруари. Приблизителният срок за изпълнение е около 5 месеца, очаква се до края на годината над река Пикла да има ново, модерно и мащабно съоръжение.

Припомняме, че в района на моста стават изключително много катастрофи заради остарялото и тясно съоръжение. Още при встъпването си в длъжност кметът на община Калояново Младен Кичев обеща, че един от първите проблеми, с които ще се заеме, е изграждането на нов мост. Благодарение на поредица от срещи, проведени между областния управител и ръководството на община Калояново за включване на проект за новото съоръжение в годишната програма на АПИ, това вече е факт.

„Към днешна дата общите усилия дадоха резултат, за което благодаря на всички заети с проблема институции“, коментира кметът Младен Кичев.

Свързани статии