Хисаря: Започва 12-то издание на песенния конкурс „Петнадесет лалета“, примата Мими Иванова е председател на журито

Дванайсетото издание на един от най-престижните младежки конкурси в областта на поп и рок музиката „Петнадесет лалета“ ще се проведе от 25 до 28 .04. 2024г. на сцената на НЧ „Иван Вазов 1904“ в спа столицата на Балканите – гр.Хисаря.

Събитието се провежда под патронажа на кмета на община Хисаря Ива Вълчева. Отново събитието е част от календара на Министерството на културата.
И тази година интересът към музикалния форум е голям: участие ще вземат над 450 изпълнители, възпитаници на 64 музикални школи от 31 населени места.
Организатор на събитието е Сдружение “Петнадесет лалета” със съорганизатори: Община Хисаря, Народно читалище “Иван Вазов 1904“, гр. Хисаря
и ИСУ “Христо Смирненски“, гр. Хисаря. Музикален директор е музикалният педагог Иван Димов.

Участниците ще бъдат оценявани от жури от доказани професионалисти в областта на поп, рок и джаз музиката.

Председател:
• Мими Иванова – една от водещите български поп изпълнителки през последните десетилетия.
Участвала в хиляди концерти и телевизионни предавания по целия свят. Изпяла над 500 песни, като по-голямата част от тях са дело на Развигор Попов – неин творчески и житейски спътник.
Песенното ѝ творчество е в основата на Националния младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“, гр.Хисаря.
Почетен гражданин на община Хисаря.

• Виктория Главчева – поп изпълнител.
Магистър от НМА „Панчо Владигеров“ със специалност поп и джаз пеене.
Носителка на множество награди от престижни музикални форуми в цял свят. Изпълнената от нея песен на композитора Милен Македонски „Клада“, спечелва I награда в първото издание на конкурса за нова авторска песен „Мелодията на водата“. Носител на Гран при в Нашия конкурс.

• Стела Дойкова – вокален педагог, докторант към катедра Музикална педагогика към ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, магистър по класическо пеене и бакалавър по музикална педагогика.
Ръководител на воколано студио „Music sound“ към НЧ „Напредък 1869“, гр.Горна Оряховица и преподавател в СУ „Емилиян Станев“, гр.Велико Търново по дисциплините: Поп и джаз пеене, музика и солфеж.

• Здравко Петров – музикант, педагог, журналист, музикален критик и анализатор.
Член на Съюза на българските композитори и Съюза на българските журналисти. Преподавател в НМА „Панчо Владигеров“. Старши музикален редактор в БНР, програма „Хоризонт“.

• Георги Милтиядов – музикант, композитор, диригент и автор на аранжименти.
През 2021г. и през 2023г. носител на „Grand prix “ в конкурса „Петнадесет лалета“, в направлението за нови аранжименти „Ние и песента“. Една от най-големите надежда на българската поп музика. Работи в творческо сътрудничество, както с някои от най-популярните български изпълнители, така и с млади таланти. През 2020г. излиза първият му авторски албум „Целувка в нощта“.

ПБ Новинар е медиен партньор на събитието!

Свързани статии