Футболен турнир на ветераните от „Ботев“ и „Локомотив“ събира средства за 22-годишния Георги от Пловдив

Зов за благотворителност в подкрепа на 22-годишния Георги Маринов, претърпял тежка катастрофа край Хисаря, в резултат на което момчето е парализирано от гърдите надолу.

Благотворителната кампания за събиране на средства за операция, която стартира миналия месец, продължава, а сред основните организатори на дарителската инициатива под надслов „Подкрепи Георги за успеха“, е кметът на Марково Десислава Терзиева. В подкрепа на Георги Маринов се организира благотворителен футболен мач между ветераните на двата футболни гранда в Пловдив – „Ботев” и  „Локомотив”.

Преди две години и половина 22-годишният Георги Маринов претърпява тежка катастрофа край Хисаря, след която се парализира от гърдите надолу. Оттогава досега младият мъж е опитвал различни лечения – и конвенционални, и нетрадиционни, като семейството му е платило големи суми, но резултат няма.

Ново лечение в столицата на Тайланд – Банкок, му дава надежда да проходи. То все още е експериментално, но резултатите са добри. Сумата, необходима за лечението на Георги обаче е огромна. Офертата от лечебното заведение само за операцията е в размер на 350 000 лв.

От миналия месец в ход е благотворителна кампания за събиране на средства в подкрепа на младежа. Сред тях са благотворителни базари, фестивали, футболни турнири и срещи, автомобилни състезания. Това разказа кметът на село Марково Десислава Терзиева, на която Георги е племенник. Тя е сред основните организатори на дарителската кампания под надслов: „Подкрепи Георги за успеха“ и е благодарна на всички, помогнали за събиране на средства в подкрепа на младежа.

Йога на открито, рали в Смолян, фестивалът на баницата в Марково, търгове от спортисти и доста други инициативи също подкрепиха Георги. Част от необходимата сума е събрана, но са нужни още доста средства. В началото на следващата седмица предстои благотворителния футболен мач между ветераните на „Ботев“ и „Локомотив“. Той ще се състои на тренировъчния стадион на ПФК „Ботев“ в Коматево и е подкрепен от кметовете на Пловдив – Костадин Димитров и община „Родопи“ – Павел Михайлов. Сред гостите на футболната среща ще бъде бишвият нападател на „Локомотив“ и голмайстор № 1 за всички времена в „А“ група Мартин Камбуров, очакват се и други известни футболни звезди от миналото.

Предстои също рок концерт в Стамболиейски на 31 май в подкрепа на Георги, турнир на детско-юношеската школа на „Ботев“ на 1 юни, детски благотворителни театри в читалището в Марково и др.

Първата дата за операцията, която е определена от клиниката в Банкок е 6 август и семейството се надява дотогава парите да се съберат. На същата дата през 2021 година животът на Георги се преобръща – това е датата на катастрофата. Самият Георги вярва силно, че операцията му ще бъде успешна.

Семейството има и дарителска сметка в лева:

IBAN: BG36BPBI79424055936001

BIC& BPBIBGSF

Титуляр: Иван Маринов Маринов (баща на Георги)

Източник: Радио Пловдив

Свързани статии