Делото „Дебора“ буксува, адвокатите на касапина Георги врътнаха съда с този ход/ВИДЕО/

Районният съд в Пловдив отложи делото „Дебора“ за 17 април. Причината е, че двамата адвокати на обвиняемия Георги Георгиев не се явиха на разпоредителното дело.  Единият е изпратил болничен, а другият е заявил, че има служебни ангажименти по време на този процес.

Преди да влязат в зала, бабата и втората съпруга на бащата на Дебора заявиха, че искат справедливост за това жестоко престъпление.

Делото отново се гледа в Пловдив, след като съдиите в Стара Загора си направиха отвод и процесът започна наново.

Адвокатът на Дебора Михайлова Делян Славов каза пред медиите, че според него неявяване на защитата на обвиняемия е опит за протакане и сиканиране на делото, затова той поиска от съда да бъде назначен и служебен защитник на Георгиев, за да не се стига отново до подобна ситуация.

Юристът поиска и тя да бъде конституирана като частен ищец, като Славов подчерта, че настояват за 200 хиляди лева обезщетение. Всичко това обаче ще стане ясно на следващото заседание.

Една от прокурорките заяви пред журналистите, че поддържа и трите обвинения спрямо Георгиев и че няма причина, въпреки исканията той да бъде освободен от ареста, това да бъде направено.

Свързани статии