Дебора и насилникът ѝ Георги се появиха в съда в Пловдив, той окован с белезници/ВИДЕО/

„Искам само справедливост“ – това бяха единствените думи, които изрече пред журналистите Дебора Михайлова от Стара Загора. Днес тя с адвокатите си, близки и роднини застана пред Пловдивския районен съд.

С белезници и под конвой беше докаран от старозагорския арест обвиняемият за жестокото посегателство срещу нея Георги Георгиев.

Случаят „Дебора“ предизвика скандал и ужас в обществото, след като стана ясно, че мъжът, с когото момичето е имало близки отношения, я е рязал с макетно ножче, тероризирал я е и я накълцал цялата.

Съдът реши делото да се гледа при закрити врата. То е разпоредително. В момента всички журналисти, които недоволстват, са пред съдебна зала.

Агресорът Георгиев беше причинил на бившата си любима множество наранявания, като престъплението е определено от експертите, че е извършено с особена жестокост. 18 на брой прорезни рани с макетен нож са преброили лекарите.

Дебора е била с двустепенна телесна повреда – черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и мозъчна контузия. Те са причинили временно разстройство на здравето, временна опасност за живота и обезобразяване на част от тялото.

Днес беше даден ход на разпоредителното заседание, но в крайна сметка делото беше върнато обратно на прокуратурата в Стара Загора заради открити съществени процесуални нарушения в обвинителния акт.

Съдът остави подсъдимия Георги Георгиев в ареста, въпреки искането на защитата му да бъде пуснат под домашен арест.

Дебора поиска 200 000 лева обезщетение, но гражданския иск не беше уважен, за да не се затруднява процеса.

Очаква се делото отново да се гледа в Пловдив.

Свързани статии