Черни облаци надвиснаха над арестувания кмет на Войнягово

Тъмни облаци се задават над кмета на село Войнягово Тодор Танковски. По информация на неговия адвокат Гънчо Гънчев наблюдаващият прокурор е излязъл в плануван годишен отпуск до 31.07., което осуетява възможността за сключване на споразумение с Районна прокуратура Пловдив,което щеше да даде възможност за излизането на Танковски от следствения арест.

Днес адв. Гънчев е подал молба до административния ръководител на РП Пловдив с молба да се определи нов наблюдаващ прокурор с цел процедурата да продължи. Като мотиви адвокатът е посочил приключилото досъдебно производство, признанието на вината и желанието от страна на подсъдимия да сключи споразумение.

Целта на молбата е да не се допуска необосновано протакане на производството и продължително задържането на кмета с арест.

ПБ Новинар припомня, че кметът кметът Тодор Танкоски е задържан от 24.06.с определение на РС Карлово, потвърдено с решение на ОС Пловдив, от тогава е в следствения арест в гр.Пловдив.

Танковски е обвинен за това, че продал камината на пенсионерския клуб във Войнягово на частно лица за дребна сума, а парите проиграл на комар.

По-лошото е, че е образувано досъдебно производство срещу кмета за това, че от различни търговски обекти е взимал материали за ремонти, които казвал, че ще бъдат платени от община Карлово. Там обаче незнаели за подобни поръчки. Когато собствениците на магазини започнали да си търсят парите от общината, лъснала измамата. Въпросните материали за над 20 000 лв.1, които взимал от магазини на територията на общините Карлово и Сопот, Танковски също продал, а парите проиграл.

Свързани статии