Бизюрев отива на съд за убийството на Димитър Малинов от Цалапица

Рангел Бизюрев сяда на подсъдимата скамейка, след като Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу него за извършено умишлено убийство с особена жестокост в  пловдивското село Цалапица. 31-годишният Бизюрев е обвинен в убийството на 24-годишния Димитър Малинов.

Убийството беше извършено на 20 юли миналата година. Тогава Бизюрев извикал Малинов от дома му и момчето не се върнало повече вкъщи. В продължение на 7 дни близките го издирваха, като най-накрая тялото на Митко беше намерено под купчина строителни отпадъци край селото.

Впоследствие Рангел Бизюрев, който беше сочен за убийството на Малинов, беше обявен за издирване с Европейска заповед за арест. Четири месеца по-късно, през ноември 2023 г., той беше арестуван в Дания и екстрадиран у нас през март.

Задържани бяха и близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, които бяха обвинени в лично укривателство на тялото на Митко и помагачество. Те помогнали на Бизюрев да скрие трупа и да избга от страната. Делото срещу тях започна наскоро, след като беше отлагано многократно, докато Рангел Бизюрев бъде екстрадиран в България, за да бъде разпитан. По време на делото обаче той каза, че е ударил четири пъти в тялото Малинов и не го е удрял в главата. Бизюрев обаче беше категоричен, че близнаците не са удряли убитото момче.

Случаят предизвика множество протести на близките и приятелите на убития Димитър Малинов,  които настояваха за справедлив процес и искаха близнаците също да бъдат съдени за за убийство като съучастници.

В края на миналата седмица Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в Окръжен съд-Пловдив  обвинителния акт спрямо Рангел. За престъплението, в което е облинен, законът предвижда от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда и доживотен затвор без право на замяна.

Разследването по досъдебното производство е приключило в законоустановения срок, като са извършени всички необходими действия и са събрани доказателства за разкриване на обективната истина.

Бизюрев е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.

Свързани статии