Без милост за агресора Цветомир, който преби майката на детето си в Пловдив

Пловдивският окръжен съд остави в ареста Цветомир Пенков, като потвърди определението на Районен съд – Пловдив, с което спрямо него е взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

ПБ Новинар припомня, че срещу Цветомир Пенков е повдигнато обвинение за това, че на 14.01.2024 г. в гр. Пловдив е причинил средна телесна повреда на 24-годишната Ванеса-майка на детето му. Престъплението е извършено в условията на домашно насилие.

Пловдивският окръжен съд сподели извода на първоинстанционния съд, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано подозрение, че Пенков е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Окръжният съд счита, че при мярка различна от задържане под стража е налице реална опасност от укриване и извършване на престъпление. Определението на Окръжен съд – Пловдив е окончателно.

Припомняме, че агресорът преби жестоко майката на детето си, тя беше приета в болница с временна опасност за живота. След побоя той взел детето си и го отвел при близките си във Видин. Там беше арестуван и предаден на органите в Пловдив.

В съдебната зала стана ясно, че преди два дни той е направил опит за самоубийство в ареста с одеяло, но не успял да сложи край на живота си.

До момента мъжът отрича да е извършил зверството, но всички доказателства и улики водят към него.

Снимка: „Марица“

Свързани статии