Арестуваха трима дилъри в Столипиново, крили дрогата в дупки край Марица/СНИМКИ/

Пловдивската полиция арестува трима дилъри на дрога от Столипиново, крили наркотика в дупки по брега на река Марица в Пловдив. При спецакция на Шесто РУ и сектор „Специални тактически действия“ в Пловдив са задържани А.А., на 19 г., В.В., на 28 г., и В.А., на 22 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура са предприети редица претърсвания и са иззети почти 325 грама марихуана и 900 грама синтетичен канабиноид. Дрогата е открита в тайници по поречието на река Марица на територията на квартал „Столипиново“. При обиските в домовете на тримата са намерени и други доказателства, уличаващи тримата като наркодилъри – мобилни телефони, известна парична сума, както и над 400 грама смолисто вещество, използвано за производство на изкуствен хашиш.

Наблюдаващият прокурор е повдигнал обвинение на тримата за това, че на 28.03.2024 г., в гр. Пловдив, в съучастие като извършители, без надлежно разрешително, са държали с цел разпространение наркотиците, чиято обща стойност  е 36 664 лева.

Установено е, че тримата дилъри се познавали. Те пласирали дрогата на територията на кв. „Изгрев“ в гр. Пловдив.

Тримата са били задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По искане на Окръжна прокуратура-Пловдив съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Свързани статии