Арестуваха млад ревнивец, следил бившата си с тракер под колата ѝ

Задържан е млад мъж, използвал специално техническо средство за незаконно проследяване и събиране на информация за друг човек, съобщиха от полицията. С постановление на Районна прокуратура – Пловдив на извършителя е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 339а от НК.

Разследването започнало в началото на тази седмица в отдел „Икономическа полиция“ в областната дирекция на МВР по молба на млада пловдивчанка, която изразила съмнението си, че от няколко седмици местонахождението ѝ във всеки един момент се следи незаконно. Младата жена имала приложение в телефона си, което всеки път сигнализирало, когато се доближавала до автомобила си.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 339а от НК и уведомена Районна прокуратура – Пловдив, а сформираният екип започнал незабавна проверка на изнесените в сигнала факти и обстоятелства.

В рамките на предприетите действия е извършен и щателен оглед на автомобила на младата жена, на който е открито монтирано техническо средство за проследяване на движението й. Така случаят започнал да се разплита и като заподозрян за поставянето на специалното устройство бил задържан 24-годишният бивш приятел на потърпевшата. При първоначалния разпит младежът признал, че закупил изделието по интернет с намерение да следи младата жена, подтикван от ревност. Оказало се, че в интернет подобни тракери се продават свободно и на ниски цени – под 100 лева.

С постановление на наблюдаващия делото районен прокурор на извършителя е повдигнато обвинение.

Свързани статии