Арест в централата на БСП-Пловдив! Задържан е председателят на „Русофили“

Арестуваха председателя на Национално движение „Русофили“ – Пловдив Златомир Дьовленски. Той е бил задържан от ДАНС днес преди обед в централата на градската организация на БСП, заяви  депутатът и секретар на парламентарната група „БСП за България“ Иван Петков.

„Днес сутринта около 5.30 часа служители на полиция и ДАНС са влезли по брутален начин в дома на моя приятел Златомир Дьовленски. Разбили са вратата , правили са обиски у тях. Отвели са го с белезници. Майка му е в шок. След това ми се обади Калин Милчев и ми съобщи, че в централата на БСП има полиция. Когато пристигнал, те вече си тръгваха като отведоха и Златимир“, разказа депутатът от БСП.

От офиса на движението са били иззети и документи. Все още няма яснота защо е арестуван Дьовленски. „Мога само да предполагам“ , коментира Иван Петков. Двамата с Дьовленски са били в Русия през март, където Петков е имал лекция на Младежки форум в Сочи. „Визитата не е тайна. Дори съм публикувал снимки във Фейсбук“, заяви той.

Към Пловдив пътува адвокат от София, който ще бъде нает от семейството на Дьовленски. „След като адвокатът се запознае с обвиненията, ще имам повече информация“, заяви депутатът. „Всяко действие има своето противодействие и всяко беззаконие ще получи отговор“, каза Петков.

От сайта на община Родопи е видно, че той работи там като младши експерт в отдел „Координация и проекти“. Златомир Дьовленски е и докторант в Пловдивския университет, както и аспирант в Астраханския държавен университет в Русия. Бил е кандидат за депутат от БСП за България през 2022 г. /trafficnews.bg

Снимка: Фейсбук

Свързани статии