36 скиори се включиха в Зимния спортен празник на община Първомай/СНИМКИ/

Тридесет и вторият Зимен спортен празник на Община Първомай се проведе на 24 февруари в курорта Пампорово.

Топлото за сезона време не попречи на запалените скиори да се включат в състезанието. Както обикновено участниците се състезаваха в три категории: мъже, жени и деца.

Тази година в състезанието се включиха 36 състезатели, от тях 17 деца. В надпреварата се включиха както дългогодишни участници, така и начинаещи скиори, които с нетърпение очакваха старта.

При мъжете първенец  стана Ангел Карадинев, дългогодишният участник Тодор Рашев зае второ място, трети – Богдан Начев.

При жените първа се класира Веселина Запрянова, на второ място – Диметра Начева, трета – Елена Кичукова – дългогодишен състезател с много отличия.

Най-оспорвана беше надпреварата сред децата. От най-малките състезатели първото място отново спечели 9-годишната Дария Караславова, която се състезава от 5-годишна възраст, втора се класира Валерия Нолева, на трето място – Ния Станчева.

Най-малкият скиор беше 5-годишният Георги Начев, който участва с баща си.

Всички участници в ски-състезанието получиха предметни награди, осигурени от Община Първомай и спонсора на мероприятието – фирма ,,Витал” ООД.

Призьорите бяха отличени с купи и медали, връчени от кмета на общината Николай Митков, който пожела на всички да живеят активно и да спортуват, наслаждавайки се на емоциите, които предоставят природата и планината.

Свързани статии