16 нарушения имал загиналият шофьор на джипа от зверската катастрофа в Пловдив

21-годишният Кристиан Екмекчиян, който се вряза с джип „Рейндж Ровър“ в дърво на бул. „Руски“ тази нощ, има шофьорска книжка от 3 години. Той е с 16 регистрирани нарушения – 5 акта и 11 фиша, съобщи началникът на Пътна полиция в Пловдив гл. инсп. Красимир Нешев. Въпреки 16-те наушения на водача, началникът на КАТ не го определи като рисков водач, тъй като нарушенията му действително са доста, но не са тежки.

4 от актовете са за шофиране без колан, а петият е за причинено ПТП заради неспазване на дистанция. От всички фишове само един е за превишена скорост, като Кристиан е бил глобен със 100 лева.

Загиналият водач е син на служителка на Пътна полиция Пловдив. Той е карал фирмен автомобил, регистриран на фирма в град София. Предстои да се изясни каква е връзката на младежа с фирмата.

Водещата версия за катастрофата към момента е превишена скорост, посочи наблюдаващият прокурор от окръжна прокуратура Борис Михов. Той посочи, че на мястото е извършен оглед, разпитани са свидетели, назначени са химически експертизи, предстои да бъде назначена автотехническа експертиза. Иззети са множество веществени доказателства, които могат да изяснят необходимите данни за механизма и всички обстоятелства по случая.

Директорът на пожарната в Пловдив ст. комисар Васил Димов съобщи, че на мястото на катастрофата първоначално са били изпратени три екипа с 12 огнеборци, а впоследствие още един екип за разчистване на пътя. Пожарникарите са предприели укрепителни действия на дървото, в което се е врязал джипа. Дървото на практика е било вертикално, когато са пристигнали на място, а джипът се е бил усукал около него. Докато са се опитвали да го обезопасят, чинарът се е изкоренил и е затиснал 56-годишния огнеборец Димитър Галчев. Той е с множество фрактури в интензивното, вероятно ще бъде опериран, каза още шефът на пожарната.

По-рано днес на мястото на инцидента бе майката на ранената при инцидента Николета Узунова на 22 години, съобщи Радио Пловдив. Тя е разказала, че е разбрала за случилото се от дъщеря си, която й се е обадила през нощта по телефона. Момичето е казало, че не помни нищо. То е в интензивното отделение и е оперирано. Има счупвания, но тепърва ще се изясни какви интервенции ще се правят. В момента състоянието й е стабилно. Според майката младежите са били с компания да играят карти и са се прибирали. Николета е приятелка  на загиналата Теодора.

Свързани статии