12 ученици от община Първомай се включиха в конкурса „С очите си видях бедата“

КЛАСИРАНЕ В ОБЩИНСКИ ЕТАП НА МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ БЕДАТА“ 2024

В конкурса за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата“ 2024 се включиха 12 ученика на възраст от 10 до 13 години от училища на територията на община Първомай в Първа категория – деца и ученици от общообразователни училища.

Рисунките са проява на творческите заложби на децата и учениците в сферата на изобразителното изкуство и показват познанията им за рисковете и правилното поведение в критични ситуации. Те рисуват образите на пожарникари и спасители, които всеки ден се борят с „бедата“, помагат на пострадали и спасяват човешки живот.

Жури, определено със Заповед на кмета на община Първомай в състав: Радослава Ставрева – зам. кмет на Община Първомай, Мария Кьосева – секретар на МКБППМН при Община Първомай и Даниел Степанов – специалист „Сигурност на информацията“ Община Първомай,  разгледа всички постъпили за участие рисунки.

Като отчете вложеното от децата творчество и съпричастност към проблемите на човека и професията на пожарникаря, тяхната креативност,
спазване на формат на рисунката и различни художествени техники при изработката им,
журито единодушно отличи следните участници:

Класираните рисунки от първо до трето място в двете възрастови категории Община Първомай са изпратени за участие в областен етап в гр. Пловдив.

Свързани статии