Зверското убийство в Пъдарско: Свидетели говорят за смъртта на Фанка

В Окръжния съд в Пловдив продължава на пълни обороти делото срещу 32-годишният Александър, който уби съпругата си Фанка в село Пъдарско. Той е с две обвинения – едното е за жестокото убийство, а другото – за притежание на незаконно оръжие и боеприпаси. Утре сутринта в съдебната зала ще бъдат разпитани свидетели и вещи лица.

Александър и Фанка били съпрузи и имали две деца. Те живеели в семейна къща в Пъдарско. По време на съвместното съжителство убиецът често проявявал ревност към съпругата си, ограничавал социалните й контакти, а също така й забранявал да напуска дома им сама и да се среща с други хора. Многократно се карал с жената поради незначителни поводи и упражнявал насилие спрямо нея.

През есента на 2021 г. Фанка се изнесла от семейното жилище и отишла да живее при своята сестра в Пловдив, а впоследствие се върнала в Пъдарско в дома на майка си. Александър многократно настоявал тя да се върне при него и децата им, като често я проследявал и заплашвал. На неустановена дата през месец януари или февруари 2022 г. той я причакал пред работното й място в с. Стряма и се опитал да я качи в лек автомобил, за да я върне насилствено в дома им. След като не успял, решил да убие съпругата си, за което предварително се подготвил. Той се снабдил с боен пистолет и боеприпаси за него.

На 25 ноември 2022 г., към 5 часа сутринта, жената се придвижвала към спирка, откъдето се качвала на автобус за работата си. Александър знаел маршрута й. Той я причакал зад уличен контейнер. Бил облечен с черни дрехи, ръкавици, а на главата бил сложил черна маска с формата на череп. Когато се приближила, той я хванал за тялото и я прострелял в главата. Фанка починала на място. Александър укрил тялото първоначално край входа на гробищния парк в селото, а след това и в изоставена сграда. Няколко часа по-късно той бил задържан от полицията.

Александър е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“./Вестник Марица

Свързани статии