Здравко Димитров: Протестът на Рогошко шосе е див популизъм/ВИДЕО/

Ремонтът на Рогошко шосе ще започне в началото на април. Това обявиха кметът Здравко Димитров и заместникът му Пламен Райчев, запитани от ПБ новинар дали ще се отзоват на поканата на протестиращите да отидат на обявения за днес от 16 ч. протест на Рогошко шосе.

Припомняме, че протестиращите отправиха покана към местната управа и поискаха отговор на въпроса защо е възложена обществена поръчка за пътен ремонт в срок от 533 дни, на стойност над 14 милиона лева, а 100 дни по- късно дейностите по проекта не са започнали.

Ето и какви са основните искания на протестиращите :

  • Започването на  незабавен цялостен ремонт в участъка от моста на Адата до землищната граница на Пловдив.
  • Изграждане на ВиК мрежа, ново улично осветление, нова тротоарна настилка и адаптиране на пътната инфраструктура с интензивния трафик на тежкотоварни автомобили.

„Това е див популизъм от хора без морал“, заяви кметът и допълни, че няма да коментира повече, но и няма да отиде на недоволството. По думите му протестъп бил PR акция.

Градоначалникът и заместникът му казаха още, че процедурите и обществените поръчки за обявени още миналата година, вече е избран изпълнител и в началото на април ремонтът започва. Отделени били и средства за реконструкцията на разбитото шосе, което води към предприятията, разположени в района.

Според Димитров обаче първо ще започне ремонтът на Голямоконарско шосе.

„Искат незабавен ремонт, а така не става – има си процедури и обществени поръчки. Направили сме всичко възможно, избрали сме изпълнител и вече има отпуснати средства. До десетина дни ще започне ремонтът“, подчертаха двамата управници.

Кметът съобщи още, че няма да позволи затварянето на Бетонния мост през лятото, каквито бяха първоначалните планове за реконструкцията му. Той посочи, че мостът ще бъде затворен, след като бъде пуснато движението по бул. „Христо Ботев” и „Модър-Царевец”.

Димитров допълни, че ремонтът на ул. „Царевец“ няма да започне, докато не стане изцяло готова ул. „Хаджи Димитър“ и пробивът „Модър-Царевец“, за да има откъде да минават автомобилите. „От НКЖИ може да искат, но аз не искам и пловдивчани не искат. Нека да се съобразяваме малко с хората в града и да има плановост”, категоричен беше кметът.

За ситуацията с бул. „Александър Стамболийски” и проекта за Южния обходен колектор той каза:

„Това е един проект забавен в годините. За него се говореше преди 10-15 години. Още като районен кмет трябва да започне да се прави. Преди това трябваше да се случат някои неща, но ние имахме смелостта да го започнем, въпреки, че е неблагодарен проект.  Без неудобства не може, ако някой е измислил начин да се полагат тръби без да се разкопае и спре движението – да го каже и аз ще го направя. Но и това ще стане, пътят ще бъде хубав, като няма да им и наводнения”, подчерта градоначалникът.

Чуйте още и за останалите инфраструктурни проекти…

Свързани статии