Заради убития Митко от Цалапица министърът взе и главата на шефа на полицията в Стамболийски

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов е образувано дисциплинарно производство срещу началника на РУ-Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев.

С цел недопускане служебното положение на служителя да затрудни разкриването на обективната истина, той временно е отстранен от длъжност до приключването на производството.

Малко по-рано днес заместник-главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев се срещна с близките на убития 24-годишен младеж от Цалапица. Той ги запозна с хода на разследването и с предприетите действия по издирването на заподозрения за извършител на тежкото престъпление. На близките е предложена психологическа помощ и подкрепа от специалисти от Института по психология на МВР.

По разпореждане на ръководството на МВР, през следващата седмица предстои среща на жителите и местната власт със служители по всички линии на дейност от ОДМВР-Пловдив. Целта е в директен диалог да бъдат обсъдени конкретни проблеми, както и мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред в района.

Продължава и проверката за установяване на наличието на пропуски, свързани с разследването на обстоятелствата, довели до смъртта на 24-годишния младеж.
Продължават протестите на близките на убития преди седмица в Цалапица Митко Малинов. Почернените майка, роднини и приятели искат справедливост за пребития и заровен 24-годишен младеж.
Снимка: БНР

Свързани статии