Започват празниците на община Калояново/ПРОГРАМА/

Празници на община Калояново ще се проведат от 2-ри до 5-ти юни, съобщиха от администрацията.

Стартът на общинските празници е на 2-ри юни от 20:00 часа, когато Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол, представя постановката „Министрите идват“ по творби на Чудомир. Театърът може да гледате в киносалона на Калояново.

Акцентът на събитията е на 3-ти юни в центъра на селото. От 17:00 до 19:00 часа ще има народни борби, преди това кметът на общината Виктория Михайлова ще приветства жителите на общината.

Същият ден до 19:00 часа започва концерт с участието на оркестър „Млади тракийци“ с ръководител Божидар Стрехин, ученици от ОУ Иван Вазов – Калояново с музикален преподавател Ангел Ненов, ДТС „Изворче“ и ТК „Искрица“ – при НЧ „Искра – 1921“ – Калояново, с художествен ръководител Драгомир Йорданов.

Събитията ще се проведат на площад „Възраждане“.

На 4-ти юни от 16:00 часа най-малките жители на община Калояново могат да се насладят на „Тримата братя и златната ябълка“ – куклен театър, постановка на Театрална работилница „Магаре“ – Казанлък. Детският театър ще бъде в киносалона на село Калояново.

На 5-ти юни в църквата „Света Троица“ в Калояново от 9:00 часа отец Борис Узунов ще отслужи Празнична литургия по случай храмовия празник „Свети Дух“.

Празниците са организирани от община Калояново и НЧ „Искра – 1921“ – Калояново!

Заповядайте!

Свързани статии