Задържаха 23-годишната Бериван за 72 часа, обвинена е в умишлено убийство

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение за умишлено убийство на младата жена, простреляла фатално 50-годишния си приятел в пловдивския квартал „Тракия“. Това съобщи зам.-окръжният прокурор Анна Викова пред журналисти. С постановление на наблюдаващия прокурор 23-годишната жена е задържана за срок от 72 часа.

4 пъти е стреляла Бериван Б. по Ивайло А., съобщи и директорът на пловдивската полиция Васил Костадинов.  Изстрелите са произведени от газовия пистолет на самия Ивайло, дулото на който било обезопасено с муфа, а патроните са били халосни. За да се стигне до фаталния изход обаче, е стреляно почти от упор, обясни той.

Според него и двамата са започнали да пият още от обяд концентриран алкохол. Най-вероятно случаят по-скоро е резултат от изпитото количество алкохол, отколкото да е с някакъв мотив.

Самата Бериван е подала сигнал за случилото се на спешния телефон 112. Първи на мястото отишъл автопатрул на Пето РУ в „Тракия“. Те установили, че има простреляно лице в апартамента в бл. 71 на кв. „Тракия“, което е в безжизнено състояние. Минута-две след тях пристигнал и екип на Спешна помощ, който констатирал смъртта.

Впоследствие младата жена обяснила, че в резултат на скарване помежду им, възниква саморазправа между двамата.

На мястото е присъствал и дежурен прокурор от Окръжна прокуратура Пловдив, допълни прокурор Викова. Оръжието е намерено и иззето като веществено доказателство по делото. Според нея смъртта е настъпила, тъй като при прострелването с газовото оръжие са засегнати важни магистрални кръвоносни съдове.

Бериван е била задържана по Закона за МВР. Мотивите предстоят да се изясняват.

Назначени са съдебно-медицинска балистична и химическа експертизи, разпитват се свидетели, делото е в активна фаза, подчерта Анна Викова.

Снимка: стопкадър NOVANEWS

Свързани статии