Военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили се включват в гасенето на голям горски пожар край Хисаря

Военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили се включват в гасенето на голям горски пожар край град Хисаря, съобщиха от военното министерство. По искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и с разрешение на министъра на отбраната 37 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово участват в гасенето на огъня на терен.

Действията на огнеборците са подпомагани от хеликоптер AS 532 AL Cougar с екипаж от 24-та авиобаза Крумово, който извършва гасене на огъня от въздуха. Това е второ подобно участие за днес, след като предобед два военни хеликоптера гасиха големия горски пожар в Родопите в Община Чепеларе.

Междувременно пожар е пламнал и край Баня. Горели са сухи треви, храсти и ниска растителност, съобщи за Новинар кметът на курорта Стамен Гешев. Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, който от пожара край Войнягово е отишъл в Баня, каза за Новинар, че е бил застрашен от огъня домът за жени с умствена изостаналост, но за щастие стихията е потушена. Д-р Емил Кабаиванов допълни, че ако се наложи, местната власт има готовност за евакуация на жените, но за сега такава опасност няма. Хеликоптерът, който гаси в Хисарско, е потушил огъня край Баня. Към 18 часа борбата с пожара между Войнягово и Баня продължава.

Свързани статии