Вежди Рашидов пред Новинар: Победа за ГЕРБ, неопитните момчета от Промяната докараха хората до умиране/ВИДЕО/

Ако трябва сега да изработя една скулптура на днешната България, раздирана от интриги и скандали, не бих го направил, бих отишъл на почивка. Това е отвратително. Аз не съм правил толкова лоша скулптура. Това, което се случва в страната ни определено не е добро. Боря се срещу простотията, срещу агресията и неможенето-бездарието. Това са трите порока, те са болести, които карат България в недобра посока. Това коментира в интервю за ПБ Новинар скулптурът Вежди Рашидов. Той е водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за Пловдив област и от месец безспирно се среща с хора и води разговори.

Слушам нашите приятели от Продължаваме Промяната. Те казват, че ако станат първи, ще направят правителство на малцинството, ще говорят с ГЕРБ за политики, това, което дрънкаха предишния път, само че беше без ГЕРБ. Да говориш за политики не значи, че подаваш ръка. Казват, че ще правят правителство само с тяхно предложение, значи ако е на ГЕРБ, такова няма да има. Това нито е политика, нито е сериозно политическо поведение, коментира още Вежди Рашидов.

На въпрос възможно ли е да се сформира правителство с коалиция ГЕРБ-БСП или ГЕРБ-ПП, Рашидов отговори така: Всичко е възможно, дошло е време, ГЕРБ го е доказал, на всякакъв вид компромиси, но не безпринципни. Дето се казва, всичко може да простим, но не и на всяка цена. Дошло е време не да си играем на политики и на партии, а наистина да сформираме нещо, което да успокои хората, да направим нещо за националното ни спасение, каза още Рашидов.

Относно инфлацията в държавата, Вежди Рашидов потвърди позицията на колегите си от ГЕРБ, че виновни за нея са от ПП. Да, има война, но тя е в Украйна. Да, има война, тя влияе също на процесите в света, но цените се вдигнаха преди войната. Кой ги вдигна, ГЕРБ ли ги вдигна или тези млади момчета, които не могат да управляват? Да, те изпуснаха инфлацията. Сега какво направихме, оставихме хората почти на умиране, дори вече не е и на бедност. Дойдоха едни неопитни момчета, изпуснаха инфлацията, в момента българите страдат.

ГЕРБ е доказала, че е партия, която може да управлява. Тук няма две мнения. Аз самият съм бил два мандата министър на културата, не мога да ви изброя това, което съм направил. Нека Промяната да кажат какво са направили. Проблемът е решен, ако ГЕРБ управлява, но при тази конфигурация никой не може да управлява спокойно. Това са едни нестабилни хора, а нестабилните правителства имат кратък живот. Ако този панаир се повтори с нестабилните правителства, не знам какво трябва да се направи, каза нашият събеседник.

България ще се съхрани, аз не вярвам България да изчезне, тя не е изчезнала 1300 години. Но тя трябва да стане по-приятна държава за живеене, за това децата ни бягат, това е икономическа емиграция. Лошото е, че от Европа ние сме най-неподредения и беден народ. Казвам ви пример: Всяка държава е като едно парче глина-пластелин. Ако този пластелин попадне в ръцете на добър майстор-е имаме един добре моделиран народ, но ако попадне в ръцете на един бездарен майстор, тогава ще имаме един лошо моделиран народ. Мозъкът ми не може да приеме, че млади пора, които не знаят колко е цената на тока или газа, които бащите им ги хранят, ходят по протести и искат промяна. Какво е промяната, това е да строим, да градим, оставяме за бъдещето. Ние направихме много. Каква промяна искат още? Аз да променям Вежди Рашидов? Те луди ли са! Че аз цял живот го градя този Вежди! По-скоро бих ги питал, аз съм човек с биография, а те кои са? Аз искам зад гърба си да имам добро име и да оставя нещо. И за това живея, коментира водачът на листата Пловдив област на ГЕРБ-СДС.

ГЕРБ трябва да победи убедително и аз за това съм тръгнал от село на село, именно защото искам ГЕРБ да победи, защото не ми е безинтересно в каква държава аз ще умра. Аз искам спокойна и щастлива държава, а не сълзи, защото и това видях по време на обиколките си из област Пловдив-мъже на 70 години плачат.

Нека не си правим експерименти със случайни, никъде недоказани хора, да не си правим експерименти със съдбата на хората, българинът не е опитно зайче да си играем с неговия живот. Пожелавам разум и дано ГЕРБ да победи убедително, защото 13 години работихме и създавахме и накрая получихме оплювките на хората, които нищо не са направили, каза Вежди Рашидов.

Коалиция ГЕРБ-СДС е с № 2 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии