В Житница представиха кандидата за кмет на „Заедно за силна община Калояново, кандидатът за кмет на селото и листата от съветници/ВИДЕО/

Кметът и кандидат за нов мандат на община Калояново Виктория Михайлова, кандидатът за кмет на село Житница Петя Станева и кандидатите от листата за общински съветници на коалиция „Заедно за силна община Калояново“ бяха представени снощи в Житница.
Кандидатът за кмет на Житница Петя Станева е на 52 г., семейна, с една дъщеря. През 1990г завършва с отличен Образцов техникум“ Ген. Владимир Заимов“ Сопот със специалност-технология на машиностроенето.
„Честта и удоволствието да бъда сега тук изцяло дължа на г-жа Виктория Михайлова – кандидата ни за oбщински кмет. Бях канена и от други партии и коалиции, но категорично отказвах, защото не бях убедена че това е моето поприще. Но когато дойде г-жа Михайлова лично да разговаря с мен знаете ли какво се случи, видях в нея искреност, увереност и желание да продължи започнатото. Така говореше за работата си и за бъдещите проекти, а за нея вече знаех колко почтена и непримирима към неправдите жена е. И си казах, искам да я подкрепя, но въпреки всичко, преди да кажа своето „Да“ – минаха дни, в които премислях как и с какво мога да допринеса за по-добър и по-спокоен живот на съселяните си.
Ако бъда избрана за кмет на Житница, за мен най-важен ще бъде  контактът с хората. Е бъде съставен местен съвет, който да включва нашите общински съветници, хора от различни възрасти и организации, представители на бизнеса. И заедно с тях да взимаме решенията за развитието на нашето село, които ви уверявам ще отстоявам и защитавам. Подкрепям идеята на госпожа Михайлова за създаване на фонд за подкрепа на малки местни инициативи, т.к инициативите ще могат да включват, залесяване, подобряване на състоянието на спортни и детски площадки, освежаване чрез боядисване и други дейности. Така ще се дава възможност на гражданите да осъществят своите идеи и инициативи за подобряване на облика на населените места в общината чрез средства от общинския бюджет.
Като цяло всеки знае, че най-болните ни проблеми са ток, вода и смет. Сред приоритетите на Госпожа Михайлова е да настъпят промени в организацията на услугата по сметосъбирането, но тук веднага искам да вметна за сметосъбирането, че самите ние трябва да станем по-отговорни и по-съвестни. Уверена съм, че кмета на общината ще продължи да работи в посока оптимизиране на системата за разделно събиране на отпадъци на територията на общината, организиране на кампании за събиране на различни потоци отпадъци.
Аз Ви обещавам, че ще работя честно, съвестно, с голям ентусиазъм и хъс, и естествено с Вашата подкрепа, каза в обръщението си към хората кандидатът за кмет на селото.
Кандидатът за кмет на община Калояново Виктория Михайлова е с висше икономическо образование- магистър от Стопанска академия Свищов.
От януари 2004 год. работи в общинска администрация Калояново – първите години като Финансов контрольор, след което заема длъжността Директор „Обща администрация. Работата и усилията й са били насочени винаги към разумно и ефективно изразходване на бюджетните средства. Кмет на община Калояново от 2021-2023 г. след проведени частични избори.
„Преди две години вие ми гласувахте доверие и днес отново се изправям с лицето си пред Вас, за да поискам вашата подкрепа. За мен и моят екип е важно да продължим да работим и да развиваме община Калояново. Вие сте свидетели, че по време на мандата бяха свършени доста неща, реализирани различни проекти, с които въпреки краткото време, с което разполагахме, успяхме да реализираме.  Сега отново поемам ангажимента да работя с цялата си енергия, за да просперира общината.
ОСНОВНИТЕ ПРИОРИТЕТИ ЗА СЕЛО ЖИТНИЦА, КОИТО ЗАЛАГАМЕ В НАШАТА ПРЕДИЗБОРНА ПРОГРАМА ЗА ПРОЕКТИ, СА:
Да доизградим обект Зона за спорт и отдих, който включва още изграждане на мултифункционално игрище, фитнес на открито и детска площадка
До лятото на другата година, трябва да са приключили строителните работи по Асфалтиране и изграждане на тротоари по улици „Четвърта“, и на улица водеща от главния път към кръстовището с улица 21-ра, където подменихме и водопровода.
Основен приоритет е подобряване на техническата инфраструктура- основни и текущи ремонти на улици, реконструкция на тротоари, ремонт и обезопасяване на моста на ул. 25
Ще търсим финансиране за доизграждане на канализационна мрежа в село Житница.
Предвиждаме да се направи основен ремонт на сградата на спортна зала, за да има възможност това място да бъде ползвано ефективно.
На сградата на детската градина планираме да бъде монтирана ФЕЦ за собствени нужди.
Ще работим за оптимизиране на системата за разделно събиране на отпадъци и подобряване на системата за управлението на отпадъците, закупуване на собствени контейнери и използване на закупения сметосъбиращ автомобил.
Пенсионерите в Житница са изключително дейни и активни, така че с удоволствие ще обновяваме материалната база в пенсионерския клуб .
Ще продължим да осигуряваме подкрепа чрез предоставяне на патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания .
Предвиждаме да се заложат средства за човек на 8 часа, който да е ангажиран с чистотата на населеното място.
И не на последно място като приоритет е създаването на Общински фонд за подкрепа на малки местни инициативи е също част от приоритетите ни. Целта е да се насърчи прякото участие на жителите на общината в дейностите по подобряване на облика на населени места.
Нашето мото е „Заедно за силна община“. Само заедно и обединени можем да изпълним планираното и постигнем по-големи успехи. Гордея се с листата от кандидати за общински съветници от местната коалиция –„Заедно за силна община“- Калояново“, каза Виктория Михайлова.
След като беше представена листата с кандидати за общински съветници, пред хората говореха Светла Гайдаджийска и Георги Начев.
Събитието беше закрито с изпълнения на фолклорен танцов състав „Седенчица“ с хореограф Димитър Дойчинов.
Пълния запис от срещата вижте във видеото на ПБ Новинар…
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии