В Калояново отбелязаха Празника на просветата и културата – 24 май/СНИМКИ/

„Уважаеми учители, дейци на образованието, науката, просветата и културата, скъпи деца, Искам да ви поздравя с най-българския празник-денят на знанието и на светлината. Само народ, който се образова, има бъдеще. Поклон пред великото дело на Светите братя Кирил и Методий, които създадоха българската азбука и славянската писменост! Заради тях ние днес се гордеем с нашата книжовност и духовност. Пазим я и я предаваме на децата си. Благодарим от сърце на тези съвременни будители като учителите, дейците на изкуството и културата, които неуморно учат на четмо и писмо идните поколения на България. Честит 24 май! Бъдете здрави и неуморни в мисията си да учите и образовате децата ни!“

Така се обърна към учители, ученици, дейци на културата и просветата чрез медията ни кметът на община Калояново Виктория Михайлова.

Празникът, посветен на братята Кирил и Методий, се проведе в центъра, където присъстваха кметът Виктория Михайлова, заместник-кметовете и граждани.

Снощи вокални групи от училището, съвместно с читалище „Просвета 1907“ – Ръжево Конаре, изнесоха прекрасен концерт. На събитието присъстваха зам.-кметовете и секретарят на общината.

Свързани статии