В Хисаря създават Младежки съвет

От няколко месеца група деца и младежи от Хисаря работят по създаването на Младежки съвет в нашия град. Те споделиха своите идеи и предложения с Кмета на общината и Председателя на Общински съвет Хисаря, и получиха тяхната подкрепа за учредяването на новата младежка структура.

Във връзка с това Община Хисаря кани представители на ученически и младежки организации, клубове с общественополезна дейност, на учредително събрание за създаване на Младежки съвет Хисаря. Срещата ще се проведе на 17. 02. 2023г. от 16.00ч. в Заседателната зала на Общински съвет Хисаря с адрес град Хисаря, бул. “Генерал Гурко“ № 14.

Какво е младежки съвет?

Младежкият съвет е регионална демократична структура, нерелигиозна и политически независима, включваща представители на средни училища, гимназия, разположени на територията на Община Хисаря. В нея членуват младежи, които развиват и популяризират идеята за ученическото и студентското самоуправление.

Основната цел на Младежки съвет Хисаря ще бъде да създаде мрежа от ученически и младежки структури на самоуправление в Община Хисаря, които да се превърнат в посланици на идеята за активно младежко гражданско общество, да провокира, изказва мнение, насочва и влияе върху политиките за младите хора, да комуникира с институциите и младежите, да инициира събития и кампании. С две думи – да направи така, че гласът и желанията на младите хора в Хисаря да бъдат чути и взети предвид.

Защо е важно да има младежки съвет?

Защото е важно младите хора да се чувстват добре в своя град да могат да участват пълноценно в неговия живот и решенията, които се вземат за младите хора и защото градът ни иска да бъде адекватен на новото време – да даде най-доброто от себе си на младите, които живеят в него тук и сега.

Кой може да участва в срещата?

Всеки на възраст 14-29 години, който не е обвързан с политическа партия или религиозно движение, който е активен, пълен с идеи и смята, че има какво да каже, покаже и даде на Хисаря.

Какво ще правим на 17.02.2022 г. от 16 ч.?

1. Учредяване на Младежки съвет Хисаря.
2. Ще бъде представен и гласуван проектоустав на Младежки Съвет Хисаря.

Очакваме ви!

Свързани статии