УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив с награда за проекта на Хеликоптерната площадка

Отличие в категория “Най-добър проект с обществено значение 2023” получи УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив с проекта си за Многоетажния паркинг с хеликоптерна площадка. Награждаването бе по време на официална церемония в

София, като част от годишните награди за Луксозно Строителство, Архитектура и Дизайн LUXURY PROPERTY AWARDS 2023.

Златната статуетка бе приета от председателя на Съвета на директорите на лечебното заведение доц. Иван Соколов.

“Благодарим за признанието и вниманието. Проектът за Многоетажния паркинг с хеликоптерна площадка е един от няколкото големи проекта на УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив, в които инвестира с идея за по-качествено и ефективно лечение за своите пациенти, идващи от цялата страна. В началото на тази година направихме първа копка, а днес, девет месеца по-късно, строежът върви безпроблемно и с бързи обороти. Благодарим и на всески един, който участва в създаването на идеята и нейното изпълнение”, каза доц. Соколов.

Многоетажният паркинг с хеликоптерна площадка се намира на бул. Пещерско шосе 66. Ситуиран е на мястото на бившия служебен паркинг, така че да има пряк достъп между многоетажния паркинг и сградата на болницата, особено за транспортирането на пациенти от нея до отделението за Спешна помощ.

Строежът е с разгърната площ 20 402 кв, м. Той ще включва 603 паркоместа, от които 61 ще са предназначени за хора с увреждания.

Изграждането на многоетажния паркинг ще спомогне за улеснение персонала и посетителите на лечебното заведение, които се увеличават с плановото пребазиране на клиники на болницата в базата на бул. Пещерско шосе 66 от базата на бившата “Държавна болница” на бул. Васил Априлов. Процесът на преместването стартира поетапно преди няколко години и ще навлезе в решителна фаза с довършването на новия диагностично-лечебен корпус за педиатрични и онкологични специалности.

Свързани статии