Ученици от СУ „Васил Левски“ посетиха побратимения на Карлово италиански град Осио Сотто/СНИМКИ/

Десет деца от СУ „Васил Левски“ и двама ръководители посетиха побратимения на Карлово италиански град Осио Сотто от 10 до 14 май 2023 г. Те гостуваха по покана на кмета на Осио Сотто – Корадо Куарти за взаимен обмен по образователен проект. Учениците бяха настанени в италиански семейства и имаха възможност да изградят приятелски взаимоотношения с връстниците си, да се запознаят с бита, културата, историята и традициите на двете страни.

Картина на Бухалов хан, нарисувана от учителката по изобразително изкуство в СУ „Васил Левски“ Пенка Минчева, подариха карловските ученици на директорката на училището домакин в Осио Сотто. Като част от програмата в Италия, учениците посетиха градовете Милано, Бергамо, Бреша, курорта Сирмеоне и езерото Лаго ди Гарда.

На среща с кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов учениците разказаха за техните впечатления от Осио Сотто, за новото училище и образователния процес в Италия. В знак на благодарност за организираното пътуване, учениците подариха на кмета, ръчно изработен от тях в местно ателие, керамичен сувенир. „Радвам се, че сте изкарали добре в Италия. Приемете и запазете в себе си хубавите и важни неща, които да ви бъдат полезни в живота“, им каза кметът и прие с благодарност подаръка.

Община Карлово поддържа приятелски взаимоотношения с община Осио Сотто от 2015 г. в областта на образованието, културата и зелената икономика.

Свързани статии