Ученици и учители от гимназията в Клисура издадоха вестник, посветен на славната българска история и героите на нашата армия/СНИМКИ/

Гимназията в Клисура продължава с дейностите по Национална програма „Изучаване и съхраняване традициите и историята на българската армия“.

По повод празника на Сухопътните войски, който се отбелязва на 19 ноември, учениците от 8, 9 и 10 клас и учителите Григор Марков и Диляна Цачева представиха новият брой на училищния вестник. Във вестника се описва битката при Сливница и бойното кръщение на българската армия, бойното знаме на армията, битката при Коймакчалан.

Учениците се запознаха с военните звания, с подвига на героите, участвали в битката при Сливница – войската на една свободна от 7 години държана, но с изключителен боен дух постига блестяща победа над страна с вече половин вековна военна история.

Възпитанието на младото поколение в родолюбие зависи от всички нас! Можем да се гордеем с успехите на българската армия и да не забравяме за подвига на героите, коментира директорът на училището Румена Милова.

 

Свързани статии