Убийство в Садовско! Мъж е ранен смъртоносно при скандал между ромски фамилии

Мъж е убит с нож в садовското село Болярци снощи. По първоначална информация това е станало след скандал между два рода в етническата махала.

По време на скандала 20-годишен извадил нож и намушкал смъртоносно другия мъж – на 38 години. Раненият е откаран в болница, но е починал по пътя към лечебното заведение.

Официалната информация от полицията е, че криминалисти от ОДМВР-Пловдив разследват случай с настъпила смърт на 38-годишен мъж от село Болярци. Сигналът за междусъседско сбиване в споменатото село е получен около 22.30 ч. снощи и незабавно натам са насочени полицейски екипи на РУ-Асеновград и сектор Специализирани полицейски сили.

Междувременно обаче било съобщено, че пострадал участник в боя е откаран в асеновградска болница с личен транспорт, а оттам е констатирана смъртта му. При огледа по тялото на 38-годишния мъж са установени прободни рани.

Веднага е задържан и предполагаемият извършител, на 20 години.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е Окръжна прокуратура – Пловдив.

При сбиването няма сериозно пострадали. Допълнително са задържани други четирима участници за хулиганство и един – за увреждане на лек автомобил.

Активните действия за изясняване на всички факти и обстоятелства около случилото се продължават. В Болярци е осигурено полицейско присъствие, няма други нарушения на обществения ред и към момента обстановката е спокойна.

Снимката е илюстративна

Свързани статии