Тежък удар за арестувания за заливането със сярна киселина на гадателката Тони в Пловдив/ВИДЕО/

41-годишният Йордан Маринчев Цветанов от Враца остава в ареста. Това определи Районен съд – Пловдив днес. Припомняме, че мъжът е обвинен заедно със своя съучастник Веселин Вълчанов в това, че преди два месеца в пловдивският квартал „Тракия” е залял с киселина по лицето и тялото известната гледачка на таро карти Тони.

Цветанов и адвокатът му – Марио Гладнишки, поискаха изменение на мярката в по-лека. Юристът посочи пред съда, че не е доказано по безспорен начин, че именно Цветанов и извършил престъплението. В продължение на 2 месеца той е бил в следствения арест в Затвора Пловдив. През този период, по думите на защитника, не е имало процесуална активност по разследването.

Обвиняемият и защитата му твърдят, че през месец април, разследващ от пловдивската дирекция на полицията е извеждал обвиняемият на разпит, без адвокатът му да е бил уведомен.

Междувременно са били разпитани другият обвиняем – Веселин Вълчанов, който е бил шофьор на основния извършител и приятелката му Христина, но това е станало в присъствието на новия адвокат на Вълчанов. Според адвокат Гладнишки Йордан Цветанов  се оплакал от тормоз от полицейски служители. Адвокатът каза, че единственото, което е установено по делото е, че Цветанов и Вълчанов се познават.

Разпитана по делото е Десислава Ангелова, която е била помощница на гледачката Антоанета Тодорова, тъй като ясновидката е инвалид. В момента помощницата е била в друго помещение на апартамента и не е видяла лицето на извършителя.

От описанието, което са дали и залятата с киселина жена, и помощницата й става ясно, че мъжът, който е извършил престъплението е бил облечен в черно, с черни маратонки, с медицинска маска на лицето и е имал сини калцуни на маратонките.

Именно поради липса на категорични доказателства и заради това, че няма процесуална активност, защитата настоя за по-лека мярка, като предложи Цветанов да бъде пуснат под домашен арест. Съдът обаче остави в ареста мъжа.

Определението на районния съд не е окончателно. То може да бъде обжалвано пред Окръжен съд в тридневен срок. Ако това стане, делото за мярката ще бъде гледано на 1 юни. ПБ Новинар научи, че защитата ще обжалва мярката.

Свързани статии