Търговски представители на мобилен оператор в Пловдив присвоили над 8 бона от оборота

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Т.Б., на 33 г., и К.С., на 24 г.,  за това, че за времето от 01.10.2022  г. до неустановена дата през ноември 2022 г., в гр. Пловдив, в съучастие като извършители в качеството на длъжностни лица – търговски представители, са присвоили чужди пари – сумата от 8311 лв., собственост на търговско дружество, връчени им в това качество да ги пазят – престъпление по чл.201, ал.1, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Т.Б. и К.С. работели като търговски представители към фирма със седалище в гр. Пловдив, която била в партньорски отношения с мобилен оператор. Те имали права да сключват договори за тарифни планове и да предлагат сим-карти, както и мобилни апарати за продажба. Извършвали тази дейност чрез мобилен магазин – брандиран микробус,  и с него посещавали различни малки населени места, в които живеели по-възрастни хора, на територията на три области – София, Пазарджик и Пловдив.  При проведена  ревизия от собственичката на дружеството за горепосочения период било установено, че оборотът от касови отчети от реализираните продажби следвало да е около 9000 лева, но в същото време било констатирано, че сумата от 8311 лева липсвала в брой и не била отчетена от двамата търговски представители.  Установено е, че парите били присвоени и изразходени за техни собствени нужди, включително и за хазарт.

По досъдебното производство са извършени претърсвания и изземвания в жилища, обитавани от Т.Б. и К.С., при които са открити множество вещи, относими към предмета на делото. Схемата за присвояването е разкрита от служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР- Пловдив. Под надзора на Районна прокуратура-Пловдив се извършват множество процесуално-следствени действия за установяване на цялостната престъпна дейност на двамата обвиняеми.

Т.Б. и К.С. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив.

Свързани статии