Стартират първите обучения по проекта „БИО Брезово“

Община Брезово и Аграрният университет стартират първите обучения по проекта за изграждане на нов икономически модел за биологично и устойчиво земеделие в общината – „БИО Брезово“. Обученията са безплатни. Те ще бъдат проведени на три етапа – първи етап ще бъде насочен към безработни, втори етап към земеделски производители и трети етап към работодатели.

Единственото условие за желаещите да се запишат в обученията за безработни е да са пълнолетни. Датите са 11 и 12 април, а времетраенето на лекциите е 9 часа с включени безплатен обяд и 2 кафе паузи. Обучението ще се проведе в сградата на общинската администрация, в Заседателната зала на 4-ти етаж от 9:30 ч. Предвиден е транспорт за пътуващите от околните села.

В края на втория ден присъствалите ще получат сертификат за успешно приключило обучение. Завършилите ще имат възможност да надградят знанията си със следващите групи от земеделски производители.

Местата са ограничени до запълване на бройките. Срокът за записване за обучението е 10 април, 10:00 часа на посочените телефони: +359 89 610 1637 – Анна Николова или +359 88 639 9942 – Борис Гърков.

Свързани статии