Стартира ремонтът на Рогошко шосе в Пловдив/СНИМКИ/

Първа копка на ремонта на Рогошко шосе направиха днес кметът Здравко Димитров, неговият заместник Пламен Райчев и представители на фирмата изпълнител „ИССА 2000“. До края на 2023 година трябва да бъде завършен първият етап от ремонтните дейности, които обхващат реконструкцията на обслужващата улица, свързваща „Рогошко шосе“ с бул. „Марица Север“.

Тя е с дължина 548 метра и средствата за нея в размер на 3,5 милиона лева са осигурени в тазгодишния бюджет на Община Пловдив.

„Обектът е разделен на два етапа, като общата му стойност е около 15 милиона лева. Останалата сума ще бъде заложена в проектобюджета за 2024 година и съм сигурен, че до края на следващата година една от входните артерии на града, която е в тежко състояние, ще добие съвсем нов вид“, заяви при старта на ремонтните дейности заместник-кметът Райчев.

„Уверен съм в качеството, което предлага фирмата изпълнител, защото те направиха пътя Пловдив-Асеновград, който е еталон за цялата страна. Тази фирма работи и на Голямоконарско шосе, където също виждаме качествени дейности, и то в срок. Проблемът е, че има фирми, които печелят поръчки в съда – след обжалване, но поемат повече работа, отколкото реално могат да извършат, и това се отразява на всички нас. Пожелавам на строителите успех и нека след време се радваме на ново и хубаво трасе на тази входно-изходна артерия“, заяви кметът Димитров.

Общата дължина на участъка, който ще бъде ремонтиран, е 4,5 километра и е от началото на Рогошко шосе след моста на Адата до границата на землището на Община Пловдив, заедно с обслужващата улица с дължина 548 метра. Срокът за изпълнението на строително-монтажните работи е 533 дни.

Свързани статии