Седем партии учредиха коалиция „Съединени за Пловдив“, издигат Славчо Атанасов за кмет

В зала “Съединение” на Историческия музей – Пловдив,  беше подписано споразумение за общо явяване на Местни избори ‘2023 между политическите партии “Кауза България”, ВМРО-БНД, Земеделски съюз “Александър Стамболийски”, “Партия на зелените”, “Новите лидери, ВОЛЯ и “Атака”.

Седемте партии формират коалиция “Съединени за Пловдив” и общатата им кандидатура за кмет на община Пловдив е Славчо Атанасов – бивш успешен кмет на града и дългогодишен народен представител. Той ще бъде и водач на листата.

Подписи под споразумението положиха  заместник кметът по спорт, младежки дейности и социална политика и председател на „Кауза България“ Георги Титюков,  председателят на пловдивската организация на ВМРО-БНД Владимир Кисьов, ръководителят на местната структура на ЗС “Александър Стамболийски” Георги Колев, Лилия Недева като представител на “Партия на зелените” и Димитър Керин – председател на Общински сбор на ПП “Атака”.

В залата присъстваха общинските съветници Румяна Толова, Едуард Сарафян, Николай Бухалов, Цветелин Цоневски, Стефан Послийски, Кирил Търев и Иван Црънчев, активисти и симпатизанти на партиите в коалицията.

 

„Напълно сме убедени, че чрез нашите искрени намерения и свободна воля ще променим модела на управление в Пловдив.

 

Не можем да стоим безучастни към това, съдбата на пловдивчани да бъде решавана на тъмно, някъде далеч от сенките на тепетата, от политици и партии, безразлични към нашия град и бъдещето му“, се казва в преамбюла на споразумението, прочетен от Георги Титюков.

 

“Заблудата, че някой в София, Брюксел или където и да е по света ще ни даде нещо даром и ще ни обгрижва, постепенно обезсили управниците ни, лиши ги от свободна воля, превърна ги в кметски наместници на чужди за града ни интереси“, пише още в документа, подписан от седемте партии. .

 

В емоционалното си словото кандидатът за кмет Славчо Атанасов призова съгражданите си да си представят един различен Пловдив – без задръствания , разкопани улици и презастрояване, с управление, обърнато към хората.

 

„Представете си, че живеем в град, управляван най-вече от нормалността. Да, нормалността ще се върне в нашия град. Нормалността на отношенията, нормалността на баланса, на справедливостта и законността. Спомнете си и това – Пловдив беше такъв град, в който законите се спазваха. Доказват го направените 198 държавни ревизии, които не констатираха никакви нарушения. Трябва отново прозрачно и честно управление, без корупция, без партиен рекет и без администрация, която работи на тъмно и зад гърба на гражданите си. Аз гарантирам това с името и личността си“, заяви Славчо Атанасов.

 

Коалиция „Съединени за Пловдив“  тръгва към местните избори с увереност  в победата, защото хората, които ще се борят за доверието на пловдивчани,  могат със знания, професионализъм и опит да вземат трудни решения и неуморно да работят, водени от веруюто „Защото градът  заслужава!“

 

Свързани статии