Съседи на бременната лекарка и военния с мигрантите: Изумени сме, те са хора с възможности!

Изненадани сме в селото от случилото се, семействата и на тримата са кротки и възпитани хора, коментира пред „Марица“ кметът на с. Труд Красимир Минков драмата с тримата задържани за трафик на мигранти. Сред тях се оказа и бременната докторка Ирена Персенска.

40-годишният ефрейтор от авиобаза Граф Игнатиево Димитър Динчев, бременната му приятелка д-р Ирена Персенска и 25-годишният Георги Божиков бяха задържани в петък край Хасково да превозват с автомобил четирима мигранти. Д-р Персенска бе освободена по-късно под парична гаранция от 5000 лева заради състоянието й.

Новината бързо се разнесе из Труд. Хората там са изумени от дързостта на тримата млади. „Искали са да изкарат бързи пари, но са се провалили“, коментираха хората. И разказаха, че недоумяват защо на ефрейтор Динчев и приятелката му д-р Персенска им е трябвало въобще да се захващат с такова нещо. Военният и докторката изглеждали младо семейство с възможности. Двамата живеели от известно време в дома на родителите на Димитър в с. Труд. Къщата е голяма и хубава, на два етажа, в нея били и младите, и родителите на Димитър. Пред дома на Димчев местните виждали два автомобила. 39-годишната лекарка работи в Отделението по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Пловдив“, а приятелят й е ефрейтор в поделението в Графа.

Ирена живеела преди години в село Труд, където родителите й имали къща. Преди 15 години обаче се преместили в Пловдив. Баща й също бил лекар, но не е практикувал в селото. За Митко разказват, че работил в поделението в съседното село Граф Игнатиево. Като малък бил с буен нрав, но скоро се превърнал в улегнал мъж.

В селото най-много се тревожат как семейството на 25-годишния Георги ще преживее случилото се. Той бил работник в Стъкларския завод в Пловдив. Живее с родителите си в Труд, като семейството е с по-скромни възможности, но били кротки и работливи хора.  Майка му Веселина обяви Георги за изчезнал във фейсбук вчера вечерта и молеше за помощ, след като синът й не се прибрал в петък след денонощна смяна в Стъкларския завод./„Марица“

Свързани статии