Сълзи, скръб и ярост на погребението на убития Митко в Стамболийски/ВИДЕО/

Много хора се стекоха на погребението на убития Димитър Малинов в Стамболийски. В траурния дом започна поклонението пред тленните останки на младата жертва.

Опечалени близки, приятели и роднини с огромни букети с цветя, не спират да плачат и да си спомнят за 24-годишния младеж с добро.

Пред камерата на ПБ Новинар Цонка Попадийска, която е роднина на почерненото семейство, каза, че Митко и внукът й били много добри приятели. Жената не спира да оплаква младежа.

Вуйчото на убитото момче заяви, че протестите ще продължат, докато душманите му не получат справедлива присъда и докато шефът на полицията в Стамболийски, който е временно отстранен, не бъде махнат напълно.

Майката на Митко Атанаска Бакалова, придружена от по-възрастна жена, пристигна преди минути. Тя остана безмълвна, само ридаеше, но жената, която я подкрепяше, крещеше: „Това никога не трябва да се повтаря! Изроди! Нито една майка повече не трябва да бъде почерняна!“.

Роднините отново казаха, че настояват близнаците, които са превозили трупа и са осигурили кирки и лопати, за да го закопаят, трябва също да бъдат обвинени както и Рангел в умишлено убийство.

Все още няма яснота дали соченият за убиец Рангел Бизюрев, който се издирва с европейска заповед за арест в Германия, е заловен.

Пред камерата на ПБ Новинар говори лелята на Митко – Петрана Георгиева и друга роднина, които заявиха, че искат законодателни промени. Всички са гневни заради това, че соченият за убиец Рангел все още не е намерен и заловен, както и за това, че близнаците, превозвали трупа, не са обвинени в съучастие в убийство.

Свързани статии