Съединени за Пловдив: Щом опитвате да очерните нашите кандидати, значи ви е страх от тях!/СНИМКИ/

Коалиция „Съединени за Пловдив“ изразява искрената си благодарност към пловдивските медии, публикували заблуждаващата информация, че кандидатът за кмет на район Южен Васко Вътев ще строи паркинг върху детска площадка.

Кандидатите на местната пловдивска формация оценяват високо усилията на конкретни медии да популяризират безплатно рекламните им материали и насърчават всяко усилие в тази посока.

Този ироничен текст беше публикуван на страницата на коалицията във Facebook.

“Разбира се, най-добре би било и текстът, съпровождащ рекламните брошури, да е истина, но от коалицията се опасяват, че това надхвърля възможностите на съответните издания

”, продължават хората, издигнали Славчо Атанасов за кмет на града.

А истината е, че паркингът в карето между улиците „Иван Гарванов” и „Люлякова” е в плановете на групата на ВМРО в Общинския съвет още от предишния мандат. Проектът е по идея на тогавашния заместник кмет на район Южен Апостол Шопов.

Едва в този мандат, с гласовете на съветниците на ВМРО и останалите партии, които сега формират коалиция „Съединени за Пловдив“ бяха гласувани средствата, нужни за изграждането му.

Това, че общинската администрация се е задействала и преди месец мястото за паркинга е настлано с плочи, е похвално, но и напълно предизборно действие. А и самият паркинг не е завършен, каквото и да пише в медиите.

Разбира се, нито Васко Вътев, нито който и да е от издигналата го коалиция има намерение да строи паркинг върху детската площадка. “Подобна фантазия може да се роди само в съзнанието на някой, който се занимава със създаване на слухове и дезинформация”, казва той.

Тъй като Васко Вътев наистина си познава района и наистина знае как трябва да изглежда един паркинг, днес той посети лично и паркинга, и детската площадка в съседство, информират от коалицията.

„Благодарим на гражданите за свършената работа по освежаването на пейките и монтирането на баскетболния кош, но в моя план е включена пълна реконструкция на точно тази спортна площадка. Това значи полагане на безопасна саморазливаща се настилка, маркировка за мултифункционално игрище и висока ограда, за да не бягат топките на децата към улицата. А паркингът, макар че вече го има и се ползва, все още не е завършен, както е по проект. Бъдещият кмет на района ще трябва да убеди строителите да довършат работата си – да изнесат отпадъците, да разчертаят паркоместа, да монтират осветление и ограничителни съоръжения. Тогава ще приема, че тази точка от плана ми е изпълнена“, казва Васко Вътев.

Щом срещу нас се води клеветническа кампания, значи наистина засягаме нечии интереси и другите партии се страхуват от убедителното представяне на кандидатите ни, пише на страницата на “Съединени за Пловдив”.

За Васко Вътев  и всички кандидати на “Съединени за Пловдив” можете да гласувате с номер 68 в бюлетините.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Свързани статии