Рокади в МВР-Пловдив: Димитър Събчев ще е новият зам.-директор, местят Радослав Начев

Шефът на районното в Раковски Димитър Събчев ще е новият заместник-директор на полицията в Пловдив. Това предложение е направил директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Георги Чергов. По повод различни публикации в медиите и изказвания на бившия главсек на МВР Петър Тодоров, той коментира, че Събчев е върнат на поста си, след като е изтекла заповедта за неговото отстраняване. „Проверката е приключила, не са констатирани дисциплинарни нарушения“, каза Чергов. Очаква се Димитър Събчев да седне на зам.-шефския стол до няколко дни.

Досегашният заместник-директор комисар Радослав Начев пък е изявил желанието си да бъде преместен. Ще вземе участие в конкурсната процедура за началник на сектор „Специални тактически действия“ и е възможно съвсем скоро да го оглави.

Шефът на полицията в Пловдив коментира направените рокади до момента с думите, че му е гласувано пълно доверие да избере и сформира собствен екип. Относно напусналите постовете си Сълко Литов, който беше вторият заместник-директор, и Славчо Алексиев, който оглавяваше сектор „Икономическа полиция“ допреди дни, старши комисар Чергов посочи, че пред него и двамата са изразили готовност да си тръгнат, ако е решил да променя екипа си. „Съвсем добронамерено сме провели разговори и те са посочили своите решения“, добави полицай №1 на Пловдив.

За комисар Славчо Алексиев допълни, че той е много добър професионалист и достоен български полицай. „С разбиране сподели, че е готов веднага да предприеме действия и да напусне. През миналата седмица входира заявлението си“, обясни Чергов.

Той подчерта, че няма да прави самоцелно кадрови промени. „Всяка ще бъде след преценка, анализ и с оглед подобряване средата на работа и постигането на по-високи резултати“, каза старши комисар Георги Чергов./Вестник Марица

Свързани статии