Ретро парад в Хисаря обра аплодисментите на местни и гости/ВИДЕО/

Ретро и класически автомобили и мотоциклети „Диоклецианополис“ 2023 г. се проведе през уикенда в Хисаря. Много хора, и местни, и гости с любопитство и възхищение разглеждаха и се любуваха на достолепните возила.

В събитието участваха над 40 немски, японски, английски, съветски. Овациите обраха „Фиат Берлина 508“, който се оказа най-старият автомобил на ретро парата. Произведен е през 1935 г., както и „Вартбург 311 купе“, произведен през 1963. Возилото е едно от двете, които се намират на територията на България, обясни пред камерата на ПБ Новинар Борислав Муравенов-председател на Автомобилен спортен клуб „Ретро“ от Пловдив, партньор на събитието в курортния град.
То стана факт благодарение на местния ретро клуб с председател Анко Лаловски и председателя на ОбС Хисаря инж. Найден Павлов.

Инж. Павлов каза, че харесва всичко красиво и даде за пример автомобилите, които любители не спираха да разглеждат и да се снимат с тях.
„Това, което се случва, е прекрасно. Имаме амбицията да превърнем тези ретро паради в традиция. По този начин се спомага много за популяризирането и развитието на града и на общината като туристическа дестинация. Ще бъдем последователни. От сега заявяваме, че такъв тип събития ще се провеждат редовно в Хисаря“, каза инж. Павлов.

Всички участници получиха награди. Трудно беше да се определи кой автомобил е най-атрактивен, но зрителите все пак решиха, че наградата заслужава атрактивен златист MP Lafer – уникален автомобил, произвеждан серийно от Пърсвил Лафер между 1974 и 1990 г. в Сао Пауло, Бразилия. Награда имаше и за един от гласувалите зрители.

Свързани статии