Разбиха домашна лаборатория за производство на синтетична дрога в Пловдив/СНИМКИ/

Разбита е домашна лаборатория за производство на синтетична дрога в Пловдив, съобщиха от полицията. Спецакцията на криминалисти от Трето РУ е в резултат на упорита оперативна работа в рамките на няколко месеца. Осъществена е под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив. След анализ на събраните доказателства, уличаващи 25-годишен пловдивчанин в незаконно производство на високорискови вещества, преди дни униформените пристъпили към неговото задържане.

Младият мъж е хванат в жилището си, в което живеел под наем, в момент на приготвяне на синтетичен хашиш, а общото количество иззета готова субстанция е около 270 грама и 40 милилитра синтетичен канабиноид от нов вид, както и инструменти, уреди и различни вещества, използвани в т. нар. „готвене“ на дрогата.

В гориста местност в един от пловдивските квартали са открити и два тайника, където съхранявал около 1900 грама синтетичен канабиноид „butinaca“ и повече от 4 килограма органична гума, необходима за процеса на производство на синтетичния хашиш.

Срещу 25-годишния е образувано досъдебно производство. С постановление на наблюдаващия окръжен прокурор той е привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа.

По-късно от Окръжна прокуратура – Пловдив съобщиха, че по тяхно искане съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 25-годишния мъж с иницали Й.К. Той е привлечен като обвиняем за държане на наркотични вещества с цел разпространение.

От прокуратурата уточниха, че акцията на полицията е проведена на 19 януари 2023 г. в гр.

Определението на Окръжен съд – Пловдив подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Свързани статии