Ръководството на Карлово участва в мирен протест срещу насилието/СНИМКИ/

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметовете Антон Минев, Данка Люртова и Николай Цветков, секретарят Стефан Стефанов, председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров бяха сред десетките, участвали в мирния протест срещу насилието. Той бе иницииран и организиран на 31 юли в Карлово от 20-годишния Стефан Златинов – студент по право и кинорежисура, заедно с момичета и момчета от Младежкия информационен център в града.

В подкрепа на зверски обезобразената Дебора от Стара Загора се обявиха хора от всякакви възрасти. Млади и стари, родители с малки деца показаха съпричастност към жертвите на насилие. Ние, младите хора на Карлово, заставаме пред всички, за да заявим, че сме няма да останем равнодушни към безнаказаността за проявите на жестокост! Благодарим на всички, които дойдоха! Нито една повече! Така повече не може! 400 шева не са равни на „лека“ телесна повреда!, споделиха младежите.

„Респект към младите хора, които организират протеста… Дълг и отговорност на всеки почтен и добър човек е да заяви честно и смело: „Така повече не може!“ Всеки от нас трябва да бъде непримирим към която и да е форма на насилие, където и да се случва – у дома, на улицата, на работното място или в училище. Ако не сме единни в защитата на доброто, никой не е в безопасност…“, каза преди мирния протест кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

 

Свързани статии