Пристигнаха хартиените бюлетини за кметските балотажи в Пловдивска област/СНИМКИ/

Втори тур в неделя ще има отново в 16 общини, в Кричим и Куклен изборите приключиха още на първия, заяви главният секретар на Областна администрация Георги Янев

886 800 е общият брой на хартиените бюлетини, с които ще се гласува на втория тур на изборите в Пловдивска област в неделя, съобщи главният секретар на Областна администрация Георги Янев. Те пристигнаха сутринта  под полицейска охрана от печатницата в Областна администрация и с протоколи веднага бяха предадени на представителите на Общинските избирателни комисии.

„Бюлетините са приблизително два пъти по-малко от първия тур, защото вече са избрани общинските съветници и предстоят само балотажи за кметове.  „В две от общо 18-те общини на областта изборите приключиха още на първи тур – Община Кричим и Община Куклен. В общините Родопи, Раковски, Лъки и Садово има избрани кметове, което също допринася за по-малкия брой бюлетини“, обясни Георги Янев. Той допълни, че общият брой на секциите в областта е 906, което е с 115 по-малко от първия тур на изборите. Тогава те са били 1021, като от тях 34 са били подвижни. В град Пловдив  ще се гласува в 459 секции, 4 от тях ще бъдат с хартиени бюлетини, а останалите с машини.

По думите му машините ще пристигнат  утре като тяхното разпределение се организира от фирма „Сиела“ и Областна дирекция на МВР – Пловдив, които ги съпровождат от логистичния център до секциите.

Свързани статии