При спецакция: Иззеха над 30 000 контрабандни електронни цигари в Пловдивско/СНИМКИ/

Значително количество контрабандни електронни цигари са иззети при спецакция на служители от ОДМВР – Пловдив.  Задържан е 23-годишен мъж, срещу когото се води бързо производство под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив.

Операцията е проведена в края на миналата седмица от служители на отдел „Икономическа полиция”, след придобита информация за осъществявана незаконна дейност с акцизни стоки на територията на областта. В близко до Пловдив село за проверка бил спрян камион, пълен с множество кашони с електронни цигари с никотиново съдържание в течността, без български бандерол. Известно количество от контрабандната стока е намерено и в склада, от който превозното средство било натоварено.

При процесуално-следствените действия общо са иззети 30 190 електронни цигари. С полицейска заповед е задържан 23-годишният криминално проявен шофьор на товарния автомобил. След доклад на случая в Районна прокуратура – Пловдив срещу младия мъж е започнато бързо производство за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК.

Свързани статии