Патриархът на Йерусалим освети знамето на община Кричим/СНИМКИ/

В манастира на „Светия кръст“ в град Йерусалим беше осветено и благословено знамето на община Кричим. Благословия за жителите отправи единственият човек, който получава Благодатния огън от Бога – патриархът на Йерусалим Теофилос III.

„Негово светейшество благослови жителите на град Кричим за здраве, благополучие и просперитет“, съобщи кметът на общината Атанас Калчев.

Той подари на патриарха икона на Рождество Христово, а Негово светейшество дари на кмета копие на Йерусалимската чудотворна икона на Божията майка с младенеца, която е ръчно изографисана с естествени бои и икона от сребро с изглед от Йерусалим.

Срещата бе в рамките на тридневно посещение на кмета на Кричим Светите земи в Израел.

„Доволен съм от срещата. Постигнахме целта на посещението и получихме благословията от патриарха“, коментира Атанас Калчев.

Негово светейшество Теофилос III освети и благослови знамето на Кричим и през 2008 година.

Междувременно над Кричим се издигна 6-метров светещ кръст, който бе поставен в местността „Калето“. Кръстът бе издигнат на Благовещение с помощта на доброволци.

Светлините на кръста се включиха навръх големия християнски празник, около 19 ч. „Той е направен с много труд и желание и нека светлината му да бди и закриля всички нас. Нека го пазим!“, призоваха в публикации в социалната мрежа, някои от организаторите на събитието.

Очаква се кръстът да бъде осветен в следващите дни.

Снимки: Община Кричим,
Фейсбук/Забелязано в КРИЧИМ ®️/Васко Димитров
Фейсбук/Кричим – истинското лице на града/Христина Попова, Анелия Димитрова

Свързани статии