Откриха обновената сграда на детска група „Детелина“ в село Каравелово/СНИМКИ/

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, кметицата на село Каравелово Славка Червенкова и директорката на ДГ „Зорница“ Гюлюш Панджикова официално откриха изцяло обновената сграда на детска група „Детелина“ в село Каравелово.

На 22 септември – Денят на независимостта на България, откриването на детската група в село Каравелово се превърна в незабравим празник, озарен от щастливи детски усмивки и щури игри. В забавната програма се включиха децата на музикална школа „Карловойс“ и „Щурата лаборатория“.


Кметът на община Карлово поздрави всички деца, родители, учители и жители на селото. В своето обръщение към присъстващите той каза: „…Там, където има деца в детските гради и в училищата, са живи населените места. Това искам да пожелая днес на Каравелово – повече деца в детската градина, които ще гарантират бъдещето на Каравелово. Честит празник уважаеми малки каравеловци, уважаеми дами и господа!“. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Марко Тодоров – архиерейски наместник на Карловска духовна околия.

Детската градина в с. Каравелово беше най-тежко пострадалата обществена сграда при бедствието от 02.09.2022 г., сполетяло карловските села. Водната стихия бе нанесла сериозни щети на обзавеждането и оборудването в постройката. След консултиране с инженер-конструктори и архитекти, които констатираха, че бедствието не е нанесло щети на носещата конструкция, Община Карлово взе решение да бъде направен основен ремонт на помещенията и инсталациите, за да могат децата на Каравелово отново да посещават детското заведение.

На откриването на обновената детска група „Детелина“ присъстваха също: заместник-кметовете на община Карлово – Антон Минев, Данка Зидарова – Люртова и Николай Цветков, заместник-председателката на ОбС Карлово Анастасия Чолакова, много жители и гости на селото.

Свързани статии