Оставиха в ареста крадеца, обрал зъболекар в Карлово

Районният съд в Карлово остави в ареста 24-годишния младеж, който бе арестуван, след като задигнал портмоне с 1300 лева от зъболекарски кабинет. Портфейлът бил на 28-годишен зъболекар. Кражбата е извършена при условията на опасен рецидив.

На 11 октомври 2023 г., в гр. Карлово, младият мъж посетил зъболекарския кабинет на пострадалия 28-годишен мъж. След като му била извършена манипулация, той обяснил, че нямал пари да плати и ще изчака навън, за да му донесат. През това време зъболекарят излязъл за кратко до автомобила си. Крадецът използвал момента и влязъл в помещението. Там се намирал друг пациент. Съобщил, че зъболекарят го бил изпратил, за да вземе и занесе портмонето му. Портфейлът, в който имало 1300 лева, бил поставен на един от шкафовете. Младежът го грабнал и избягал навън.

Подаден е бил сигнал в полицията, като за три часа крадецът е бил установен от полицейски служители от РУ на МВР – Карлово.  Той е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, внесено е било искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, което е уважено. Обирджията е осъждан.

Определението на Районен съд – Карлово подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

Свързани статии