Окончателно: Емили Тротинетката излиза на свобода

Даниел Йорданов, станал известен като Емили Тротинетката, излиза от ареста срещу парична гаранция от 1500 лева. Това определи Окръжният съд в Пловдив, като потвърди наложената от районните магистрати мярка за неотклонение, протестирана от прокуратурата.

Днес Тротинетката не пожела да бъде снимана. В съдебната зала тя обеща, че повече няма да се снима в клипове.  „Не ме интересува кой какво ще ме кара. Няма да се събирам с хора, които са странни. Осъзнавам грешката си, гадно е, не трябваше да го правя. Моля ви, сложете ми каквато и да е мярка, само не най-тежката. В ареста ме третират като мъж. Ако сте добри хора, моля да ме съдите справедливо и да потвърдите гаранцията“, каза Емили.

Пред съда защитата отново обясни, че Тротинетката има здравословни проблеми, както и че е емоционално нестабилна. Разбра се, че тя е направила нов опит да се самонарани като с железни предмети е нарязала ръцете си.

Припомняме, че от 4 април Емили и другите инфлуенсъри – Тошо Куката и Чеченеца са в ареста, след като в началото на април заснеха клип в търговски център с момче, вързано като куче.

Емили обясни още пред съда днес, че ще живее във Варна и ще учи икономика в морската столица.

Припомняме, че срещу тримата „инфлуенсъри“ има повдигнато обвинение за хулиганство.

След съвещание съдия Станислава Бозева потвърди гаранцията на Емили.  Според съдията не са налице предпоставки, подкрепени с доказателства, че Емили може да се укрие или да извърши друго престъпление. След делото стана ясно, че близките й вече са платили гаранцията./dcnews.bg

Свързани статии