Огнеборци с впечатляващ открит урок пред първокласници от Карлово/СНИМКИ/

Тесен се оказа днес двора на пожарната в Карлово! Първокласниците от училище „Васил Левски“ в подбалканския град, с огромен интерес изслушаха открития урок на колегите огнеборци: Христо Скевов, Кирил Макавеев, Цветослав Георгиев и инспектор ДПК- Траян Дарунски.

С любопитство децата надникнаха в дежурната стая и им бе разяснено как се подава сигнал на телефон 112 и кои са важните неща, които трябва да съобщят при произшествие. За да бъдат уроците  изцяло практични, огнеборците изиграха „евакуация“, като учениците трябваше да намерят най-краткия път навън, без да изпадат в паника и помагайки на онези, което се ориентират по- трудно.

Пожарникарите им показаха как се спускат по пилон и им отговориха, защо някои пожарни автомобили са по-големи, а други – по-малки. В двора им разказаха какво включва екипировката на един пожарникар, като най-впечатлени децата останаха от демонстрацията на Христо Скевов, при която огнеборецът постави маска на лицето на „пострадало дете“, през която подаде въздух от своя апарат.

Всички деца показаха отлични познания за професията на пожарникаря и разбраха, колко е важно да учат и да поддържат отлична физическа активност.

Още снимки вижте тук:

Свързани статии