Обвиниха в хулиганство шофьора, забил юмрук в лицето на друг водач в Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на 32-годишния шофьор, ударил с юмрук в лицето друг водач на 19 години на бул. „Санкт Петербург“ в града под тепетата. Той е обвинен в хулиганство – извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на моторно превозно средство.

Припомняме, че преди два дни – на 11 декември 2023 г., в Пловдив, по бул. „Санкт Петербург“ се движел лек автомобил, марка „Хонда“, управляван от 32-годишния Г.Г. По същата отсечка пътувал и лек автомобил, марка „Сеат“, управляван от Д.Г., на 19 г. Водачът на първия автомобил се подразнил от маневра, извършена от Д.Г.  На кръстовището на бул. „Санкт Петербург“ и ул. „Недко Каблешков“  Г.Г. настигнал и засякъл пътя на лекия автомобил „Сеат“, слязъл от колата си и се отправил към младия шофьор. Първоначално отправил обидни реплики към него, след което през отворения прозорец на шофьорската врата му нанесъл два удара с юмрук в лицето. Подаден бил сигнал в полицията и впоследствие шофьорът бил установен. Обвиняемият Г.Г. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

По досъдебното производство са разпитани свидетели, иззети и приобщени са записи от охранителни камери, установяват се очевидци на инцидента.

Извършват се действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.

Снимката е илюстративна

Свързани статии