Обвиниха общински съветник от Съединение в домашно насилие

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на 29-годишния Иван Карабелов – общински съветник от ГЕРБ в Съединение за нанасяне на лека телесна повреда в условията на домашно насилие.

На 16 ноември 2023 г. Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Карабелов за това, че на 04.11.2023 г. в гр. Пловдив е причинил лека телесна повреда на пострадалата жена, с която е бил във фактическо съпружеско съжителство. Деянието е извършено в условията на домашно насилие и е било упражнено над жена, с която имали дете.

Иван Карабелов и пострадалата жена са живели на съпружески начала, но се разделили. При съвместното им съжителство се родило дете. На 4 ноември 2023 г. те се срещнали в гр. Пловдив по повод предаването на детето от майката на бащата. Намирали се в лекия автомобил на мъжа, когато между тях възникнал конфликт. Карабелов нанесъл удари на жената, като й причинил лека телесна повреда. В автомобила било и 2-годишното им дете.

По досъдебното производство са извършени действия по разследването – разпитани са свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза и др. Действията по разследването продължават.

Снимка: Фейсбук

Свързани статии