Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ – Карлово откри „Маратон на четенето“/СНИМКИ/

Общинската  библиотека „Д-р Иван Богоров“ в Карлово откри за 18-ти път „Маратон на четенето“,  в който тази година ще участват деца от детските градини и училищата в града. Първата среща и откриването бе в детския отдел на библиотеката на 4 април.

Официалните гости, Антон Минев – зам.-кмет на община Карлово, Дарина Стеева – общински съветник и председател на комисията по образование, култура, вероизповедания и наименования, Ангелина Ганчева – секретар на НЧ „Васил Левски 1861 г.“ прочетоха откъси от любими книги на децата. Учениците от СУ „Васил Левски“ четоха верижно пасажи от „Пипи дългото чорапче“.

Тази година „Маратона на четенето се провежда по инициатива на Българската библиотечно-информационна асоциация и Българските публични библиотеки в партньорство с общини, културни и образователни институции.

Открита беше изложба с ценни издания от Тантиловата библиотека.

Предстоят следните срещи:

7 април – маратон на четенето с деца от ЦНСТ.

13 април – Изложба на детски рисунки по повод патронния празник на СУ „Христо Проданов“.

19 април – Среща с Никола Райков, автор на детски книги

20 април – Среща с Лилия Юрукова,  детски автор

22 април –  Празник на буквите с ученици и родители от с. Розино.

Всички инициативи ще бъдат проведени в Детския отдел на библиотеката. Изключение прави срещата с писателя Никола Райков, която ще бъде в Камерната зала на Читалището.

По покана на библиотечното ръководство Детските градини в Карлово ще гостуват на Общинската библиотека, където за най-малките ще се четат книги и ще има забавни игри.

Автор: Чонка Енева – журналист Снимки: Общинска библиотека 

Свързани статии